Larkspur Residence
  • Share this portfolio
  • Previous Portfolio
  • Next Portfolio
  • Portfolio Detail
  • Change Portfolio Zoom
  • Portfolio List
  • Close Video

Larkspur Residence

May 17, 2014
Tucked into a hillside, taking advantage of the steep one-acre site, this contemporary house was designed for a young couple and their four children. At 5,300 square feet, the house maintains a low profile, causing little impact on both the environment and the neighbors, with the bulk of the house stepping down the hill so that the house appears as a single story from the street, but rises to double height as you enter the highway. The house was designed to fit into the environment – interlocking interior and exterior spaces through use of materials.

The house is composed of two long stucco-clad volumes that are knit together with sections covered in cedar siding. The interior contains quarter-sawn red-birch floors, mahogany cabinetry and railings and Douglas fir trims, which compliment the stone counters, limestone floors and concrete tiles on the fireplaces. The house contains a series of corridors with unobstructed views of the San Francisco Bay and the hills of Marin.

Location / Year

Larkspur, CA / 2005

Architects

Peter Pfau, FAIA, LEED AP

Photographic Credits

Cesar Rubio

Square Footage

5,300 GSF

Principals in Charge

Peter Pfau, FAIA, LEEP AP

Keep In Touch
To keep in touch with Pfau Long Architecture, please leave your name, email address and click on the options in which you’re interested:
Places to Work
Places to Learn
Public Environments
Places to Worship
Event & Exhibition
Single Family Living
Multi Family Living
Non-profit
Industry